Over mij

In 1979 ben ik geboren in Hilversum. Op 4 jarige leeftijd verhuisd met het gezin naar het Friese Oosterwolde en heb ik daar mijn jeugd verder doorgebracht. 


Op mijn 19e ben ik naar Doorn vertrokken en ben ik daar intern gaan wonen bij Bartimeushage, zodat ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening kon volgen. 


In 2000 kwam ik Marcel weer tegen en ben ik teruggekeerd naar Oosterwolde en kwam ik in dienst bij Ambiq Een paar jaar later werd ik moeder van Sven en Jasmijn. Na enige tijd in het groepswerk gewerkt te hebben met jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen wilde ik mij verder ontwikkelen binnen de jeugdhulpverlening. En ben ik de opleiding gaan doen tot ambulant hulpverlener. 


Na een aantal jaren werkzaam te zijn als ambulant hulpverlener word ik geraakt door het systemisch en oplossingsgericht werken. In de jaren die volgen doe ik hierin veel ervaring op en wordt dit mijn specialisatie. 

Daar komt ook de overtuiging vandaan dat iedereen een goede reden heeft voor zijn of haar gedrag. Hierdoor kan ik zonder oordeel luisteren. En voelt de klant zich gehoord, serieus genomen en ontstaat er snel een vertrouwensrelatie. 


In 2015 merkte ik dat het soms moeilijk was om aan alles te voldoen van zowel de huidige maatschappij als mijn hoge verantwoordelijkheidsgevoel wat veel spanning en stress veroorzaakte. En belande ik in een burn-out. Zo ondervond ik hoe belangrijk het is om te doen waar je blij van wordt, grenzen te stellen en jezelf serieus te nemen.


Ik ben toen tot de ontdekking gekomen dat ik veel energie krijg om mensen verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat er voor de medewerkers goede zorg is en ben ik binnen Ambiq praktijk/werkbegeleiding gaan geven aan collega’s. Daar kon ik mijn kennis en kunde overdragen. Als aanvulling op mijn kennis en ervaring heb ik in 2016 de opleiding tot Lifecoach gevolgd aan het Atma instituut  in Amersfoort. 


In 2017 ben ik mijn eigen praktijk voor psychosociale therapie & coaching gestart. Dit is zowel voor particulieren als bedrijven. En heb ik mij inmiddels gespecialiseerd op het gebied van burn-out, onzekerheid & faalangst, verlies- en rouwbegeleiding. 


De reden dat ik mij ben gaan specialiseren op het gebied van verlies is dat ik in mijn leven te maken heb gehad met overlijden en ziekte van naasten. Ik heb gemerkt dat dit allemaal een behoorlijke impact maakt op je leven en op wie je bent dat ik mij hierin verder in ben gaan verdiepen. 

Ervaring

1.
Praktijkbegeleider

MJD is een dynamische zorg- en welzijnsorganisatie in de stad Groningen en de Noordelijke provincies.

2.
(School) maatschappelijk werker

Stichting Welzijnswerk is de welzijnsorganisatie in de gemeente Hoogeveen en is er voor alle inwoners.

3.
Ambulant hulpverlener

Ambig een orthopedagogisch behandelcentrum voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking.

4.
Groepsleider

Bartimeushage is een organisatie voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking ALS.

Opleidingen & Cursussen

Outdoor Verliesbegeleiding 2021
Verdieping begeleiden bij Verlies en Rouw 2021
Begeleiden bij Verlies en Rouw 2021
BPSW Reflectief leren voor begeleiders van intervisiegroepen 2020
Hupper Hechting en relaties 2020
Hupper Zelfcompassie en zelfvertrouwen 2020
Opleiding post-HBO IAG verdiepingscursus behandelcoordinatoren/ werkbegeleiders 2019
Opleiding PHBO lifecoach Atma instituut 2016
Opleiding post-HBO systeemgericht werken TenC 2012
Opleiding post-HBO Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) 2005
HBO deeltijd Sociaal Pedagogisch Hulpverlening 2002
MBO Sociaal pedagogisch werk 1999

Registraties

VPMW 9004

190362R

10002225