Outdoor Coaching

Hou je van natuur en ben je graag in beweging? Dan kunnen we ook samen naar buiten. Het is een hele ontspannende manier van praten, tijdens het wandelen. Onderzoek heeft aangetoond dat je sneller tot oplossingen en inzichten komt als je buiten bent!

Wat is outdoor coaching?

Outdoor coaching is veel meer dan wandelen en praten in de natuur. Door gebruik te maken van natuurlijke metaforen kom je veel sneller tot de kern van je belemmerende gedachten. Verder is het voor vele mensen een aangename manier, omdat we naast elkaar lopen en elkaar niet direct hoeven aan te kijken. 

 

De eenvoudige beweging van het wandelen zet veel meer in beweging dan alleen je lichaam. Naast het fysiek en ontspannend effect van de natuur, beïnvloedt wandelen ook je denken, je gevoelens, je zelfbeeld, je blik op je problemen, maar ook op je krachten en gewenste situaties. Hierdoor krijg je inzicht in het thema waar je mee bezig bent en krijg je duidelijk hoe je dit kan aanpakken. 

Gaan we bomen knuffelen? Nee, dat gaan we niet doen. Ik ben praktisch en nuchter.

Wat kan outdoor coaching voor jou betekenen?
  • Herstel van burn-out
  • Vermindering van piekeren en meer rust in je hoofd
  • Vermindering van stress en spanning
  • Verbetering van concentratie en focus
  • Meer inzicht, helderheid en inspiratie 
  • Meer balans en zelfvertrouwen
  • Een goede verwerking van een verlieservaring (van gezondheid, baan, relatie of een dierbare)
Werkwijze

Het kennismakingsgesprek en de eerste opvolgende sessie is altijd in de praktijk of online. 

De sessies kunnen gecombineerd worden met gesprekken in mijn praktijk in Oosterwolde. Er hoeft niet altijd gewandeld te worden. Ook kunnen we tijdens de sessie ergens gaan zitten wanneer dat fijner is voor jou. 

 

We staan regelmatig letterlijk ‘stil’ bij wat je vaststelt aan gedachten, gevoelens, inzichten. Wandelen is dus geen doel op zich, maar een middel om tot inzichten te komen.

 

Door middel van oefeningen en opdrachten neem je makkelijker afstand van je problemen of kom je tot nieuwe inzichten. 

En regent het pijpenstelen?

Dan ben je van harte welkom in mijn warme praktijk in Oosterwolde of je neemt plaats achter je computer voor een online afspraak.

 

Eén wandelsessie duurt gemiddeld ca 1,5 uur.

Locatie

De locatie is vanaf het buitencentrum Drents Friese Wold in Appelscha. Het is verstandig om lekkere wandelschoenen aan te doen.
Waar wacht je nog op?